c

Voltigehästar - hästar till salu

Att se en uppvisning i voltige är en spektakulär upplevelse vilken man som publik sällan glömmer i första taget. I voltige genomförs gymnastiska övningar på och bredvid hästryggen, och detta är en sport som kräver ett otroligt samspel mellan häst och utövare. Ska man köpa en voltigehäst finns det ingen särskild ras framavlad just för detta ändamål. Istället är det egenskaperna hos hästen som väger tyngst – i detta fall både exteriöra drag och personlighetsdrag. Bland annat brukar den som ska köpa en voltigehäst vilja ha en trygg och stabil häst med hög intelligens, stor styrka samt en bred och ganska lång rygg, eftersom voltige ofta utövas med flera personer tillsammans. Den som vill sälja en voltigehäst bör därför säkerställa att hästen är stark nog att bära fler än en ryttare samtidigt, och att hästen har ett lugnt och stabilt sinnelag samt mycket goda nerver.

Läs mer b
Blickfång
1 / 3
inklusive video
Oldenburgare, Valack, 8 år, 185 cm, Brun
K: CRISTALLO I | MK: CHAP
Voltige - Hoppning - Fritid - Dressyr
lämplig som skolhäst/ponny
lämplig för nybörjare
är en allroundhäst
är lätt att lasta
veterinärbesiktning inkl. röntgen tillgänglig
DE-17121
Görmin
10 000 €
Lägg till i bevakningslista
4 resultat
Filter
4 resultat
Ta bort alla filter
Lägg till sökning:
y Varmblod y Dressyrhästar y Valack y Brun y Fritidshästar y Oldenburgare y Österrikiskt varmblod
Spara denna sökning
Sortera efter
Datum fallande b
H
eDatum fallandebDatum stigandeePris stigandebPris fallandeeRas stigandebRas fallandeeÅlder stigandebÅlder fallandeeHöjd stigandebHöjd fallande
Annons på första sidan
Med det här alternativet annonseras din annons överst på sidan över sökresultat. Den kommer att listas ovanför de vanliga sökresultaten.

Dessutom kan intresserade köpare se mer information direkt. Detta ökar antalet potentiella köpare avsevärt.

Page1Ad
Gold
1 / 3
inklusive video
Oldenburgare, Valack, 8 år, 185 cm, Brun
K: CRISTALLO I | MK: CHAP
Voltige - Hoppning - Fritid - Dressyr
DE-17121
Görmin
10 000 €
Lägg till i bevakningslista
Grundläggande annonser
Spansk sporthäst, Sto, 16 år, 163 cm, Brun Voltige - Dressyr
ES-08398
Santa Susanna
3 500 €
Lägg till i bevakningslista
Bronze
1 / 13
inklusive video
Österrikiskt varmblod, Valack, 7 år, 176 cm, Brun
K: SWAROVSKI | MK: BELISSIMO M
Voltige - Fritid - Dressyr
AT-3161
St.Veit/Gölsen
prisklass 10 000 € till 15 000 €
Lägg till i bevakningslista
Schweiziskt varmblod, Valack, 11 år, 176 cm, fux Voltige
CH-8487
Zell
8 000 CHF
~ 8 281 € ONO
Lägg till i bevakningslista
Q Ta bort alla filter
H

Användning och karaktärsegenskaper för voltigehästar

Voltige är en sport som kräver en hel del såväl av hästen som de akrobater som utför de gymnastiska övningarna. En aktiv tävlande som ska köpa en voltigehäst vill i stort sett alltid ha en häst som redan är inriden och klar för att kunna arbeta med direkt. Det finns dock också de som vill köpa en voltigehäst redan som föl eller unghäst för att kunna träna upp hästen exakt enligt egna preferenser. Ska man sälja en voltigehäst redan som föl eller unghäst är det därför viktigt att också beskriva föräldrarnas egenskaper och lynne, för att ge en god bild av vad en potentiell köpare kan förvänta sig.

Voltigehästar kommer i alla möjliga olika typer, men en föredragen typ är varmblod – och då gärna halvblod eftersom fullbloden ofta är lite hetare i temperamentet. En stor anledning till att varmblod är en föredragen typ av voltigehäst är för att de besitter flera önskvärda egenskaper. Många varmblodiga raser är mycket intelligenta, samtidigt som de besitter en stor styrka och uthållighet. Varmblodiga hästar har ofta också den smäckra exteriör som förknippas med voltigehästar, då hästens utseende bidrar till helhetsupplevelsen.

Kännetecknande för en voltigehäst är att den är storlinjerad med en lång rygg. Den är också mycket lugn och har sällsynt goda nerver - något som är viktigt för att dess ryttare inte ska riskera skador.

Ursprung och historia kring uppfödning av voltigehästar

Voltigen har en historia som sträcker sig mer än 2 000 år bakåt i tiden. Det har aldrig varit någon specifik ras som avlats på, utan voltigehästarna har istället valts för deras personliga egenskaper. Idag förknippar kanske de flesta voltigen med cirkusuppvisningar, men det är också en gren som är godkänd för tävling av FEI. Både kvinnor och män tävlar aktivt inom voltige och det finns flera olika nivåer av sporten. Vilken typ av häst som föredras för den som ska köpa en voltigehäst kan variera något beroende på om hästen ska kunna bära en eller flera akrobater samtidigt. Det går att tävla både individuellt och i lag i voltige och som mest kan det vara 7 personer i ett voltigelag. Voltige är en sport som utövas i flera länder och i Sverige anordnas bland annat SM i voltige varje år.

Voltigehästar inom ridsporten

Man måste inte tävla aktivt för att ha glädje av voltige som sport. Det är bland annat relativt vanligt att köpa en voltigehäst för att använda inom terapeutisk voltige. Denna typ används till bland annat barn och vuxna med olika typer av svårigheter. Det kan röra sig om balansproblem, motoriska problem, sociala svårigheter eller liknande. Eftersom grundegenskaperna för en voltigehäst alltid är god styrka och osedvanligt gott lynne, kan man sälja en voltigehäst med samma egenskaper både för att användas inom tävling eller för terapi.

i