Ny idag: 340 | såld: 697
c
k

Köpa och sälja ardenner

Ardenner är en tung och kraftfull hästras. Den refereras ofta till som tålig och stark. Det är idag vanligt att köpa och sälja ardenner för att använda inom skogsbruket eller för att ha som tyngre körhäst. Idag räknas ardennern som en av de vanligaste kallblodiga hästraserna i världen. Egenskaperna för en ardenner kan skilja sig åt mellan olika länder, eftersom många av dessa idag har egna standarder för avel av ardenner. Den som vill köpa ardenner bör därför vara medveten om att rasens egenskaper kan variera från land till land.

Läs mer b
4 resultat
Ardenner
H
Ändra sökning Spara denna sökning
Blickfång
1 / 12
inklusive video
Lägg till i bevakningslista
Blickfång
1 / 3
Lägg till i bevakningslista
g
h
Spara denna sökning


Missa aldrig några hästannonser igen!
Med din personliga e-postsökningsförfrågan kommer du regelbundet att informeras om nya hästannonser som uppfyller dina sökkriterier.
H
Sortera efter
Datum fallande b
eDatum fallandebDatum stigandeePris stigandebPris fallandeeRas stigandebRas fallandeeÅlder stigandebÅlder fallandeeHöjd stigandebHöjd fallande
Annons på första sidan
Med det här alternativet annonseras din annons överst på sidan över sökresultat. Den kommer att listas ovanför de vanliga sökresultaten.

Dessutom kan intresserade köpare se mer information direkt. Detta ökar antalet potentiella köpare avsevärt.

Page1Ad
Guld
Ardenner, Sto, 4 år, 150 cm, Ljusbrun
K: ATILA DU BAS DU BOIS
Fritid - Körning - Avel
DE-93471
Arnbruck
5 500 €
Lägg till i bevakningslista
Platinum
inklusive video
Ardenner, Sto, 6 år, 156 cm, Brun Fritid - Western övrigt - Barock
Ricarda Haas
DE-56317
Linkenbach
5 700 €
Lägg till i bevakningslista
Grundläggande annonser
Ardenner, Valack, 3 år, 155 cm, Brun
K: ATTILA DE PEPAGGNE
Fritid
DE-88512
Mengen
6 500 € ONO
Lägg till i bevakningslista
Ardenner, Valack, 7 år, 164 cm, Braunfalbschimmel Fritid - Körning
DE-97286
Sommerhausen
5 500 € ONO
Lägg till i bevakningslista
HArdenner (4)

Flera val

Ricarda Haas (1)

Jennifer Skalecki (1)

Arbetshäst (4)

Flera val
Studbook du cheval de selle luxembourgeois (1)

Tyskland (4)

Flera val
Hos föl (1)

Skolhäst/ponny (2)

Terapi Syfte (2)

För nybörjare (2)

Inriden (3)

Longerad (2)

Markarbete (2)

Trygg vid uteritt (4)

Allroundhäst (3)

Viktbärande (4)

Lätt att lasta (3)

Veterinärkontroll (1)

van vid att ledas (2)

barfota (3)

van vid smed/hovslagare (3)

lämplig för barn (1)

ink. hästpass (4)

ingen eksem (3)

Standard säljare (2)

premiumsäljare (2)

Förfina din sökning
Inkl. video (2)

Annons på första sidan (2)

Dölj auktionshästar (4)

På nätet sedan
2 veckor" (1)

Användning och karaktärsegenskaper för ardenner

De flesta som väljer att köpa ardenner har tänkt använda den som arbetshäst. Förr användes ardennerhästen mycket inom jordbruket. Idag är det mer vanligt att köpa och sälja ardenner för att använda inom skogsbruk, till exempel där tunga skogsmaskiner förstör marken eller inte kommer åt. Ardennern är en kompakt och kraftfull häst med starka ben och en kort, bred rygg. Den har generellt sett ett fogligt sinnelag och brukar vara väldigt lätthanterlig. Det är dessutom en häst som är både stark och arbetsvillig. Förutom till skogsbruk är det också många som väljer att köpa ardenner för att använda som körhäst. Det är då främst för tyngre körning som hästen används. Kyla är inga problem för en ardenner eftersom Ardennerna, som hästen härstammar från, är känt för sina hårda vintrar. Den som tänkt köpa ardenner bör veta att detta är en häst som ofta lever länge. Mankhöjden brukar ligga mellan 155 och 162 cm och de väger oftast mellan 500 och 800 kilo. Det är dock inga större svårigheter att hitta ardennerhästar som väger över ett ton.

Ursprung och uppfödning av ardenner

Idag är det möjligt att köpa och sälja ardenner i många länder, men från början härstammar hästen från Ardennerna i Belgien. Den bergiga och tuffa miljö som finns på platsen har lagt grunden för ardennerhästarnas styrka och uthållighet. De har genom århundradena också uppmärksammats för just dessa egenskaper. Hästen har använts i krig, framförallt inom kavalleriet. Kejsar Napoleon var en stor fantast av ardennerhästen som krigshäst. När den franska hären under en natt hade förlorat nästan 30 000 hästar på grund av köld och hunger, hade ardennerhästarna klarat sig utan några större problem. Även i första och andra världskriget användes hästen flitigt, såväl i kavalleriet som för att transportera proviant och vapen. Numer är ardennern inte längre någon dussin-häst, utan fokus hos uppfödarna ligger på att befästa kvalitativa egenskaper. Den som har tänkt köpa en ardenner är dock inte ensam om detta – det är den mest populära kallblodiga hästrasen i Europa.

Ardenner inom ridsporten

Det är inte bara till arbete ardennern lämpar sig. Det blir allt mer populärt att köpa och sälja ardenner för att ha som ridhäst. Eftersom den har ett stabilt och lugnt temperament fungerar ardennern bra även för den ovane ryttaren. Med tanke på hästens vikt och kroppsbyggnad är den inte lämpad att använda för att hoppa höga hinder eller gå höga klasser i dressyr. Däremot är det som regel inga problem att använda hästen i de lägre klasserna. Ska man rida in en ardenner bör man ha i åtanke att dess storlek ofta medför en viss bekvämlighet. Den kan också ha svårt att hitta det naturliga steget på en klassisk ridbana. Många ryttare väljer därför att förflytta hästen från ridbanan ut i naturen, där ardennern har lättare att hitta sitt naturliga steg. Ska man köpa en ardenner för ridning kommer man behöva lägga ner en del arbete om hästen inte är inriden. I gengäld kommer man i slutändan få en ridhäst med ett fantastiskt temperament.

i