Ny idag: 306 | såld: 706
c
k

Köpa och sälja Knabstrupper

Knabstrupper är en dansk hästras med ett vackert tigrerat utseende och goda ridegenskaper. Den som går i tankar om att köpa en Knabstrupper får en häst med en intressant historia och anor som kan spåras till ett enda sto. Rasen finns både som ponny och som häst, och dess stora flexibilitet i kombination med det enastående utseende gör att intresset är stort när någon ska sälja en Knabstrupper.

Eftersom det är en häst som sticker ut är det inte bara till hobbyridning som rasen är populär – det finns också ett stort intresse kring att köpa Knabstrupper till cirkusar eller för att använda i filmer.

Läs mer b
5 resultat
Knabstrupper
H
Ändra sökning Spara denna sökning
Blickfång
1 / 1
Knabstrupper, Sto, 1 år Dressyr - Fritid - Barock
ES-11130
Chiclana de la Frontera
pris på applikation
Lägg till i bevakningslista
Blickfång
1 / 1
Knabstrupper, Valack, 2 år, 150 cm, Leopard-Piebald Fritid - Dressyr
DE-25923
süderlügum
prisklass 2 500 € till 5 000 €
Lägg till i bevakningslista
g
h
Spara denna sökning


Missa aldrig några hästannonser igen!
Med din personliga e-postsökningsförfrågan kommer du regelbundet att informeras om nya hästannonser som uppfyller dina sökkriterier.
H
Sortera efter
Datum fallande b
eDatum fallandebDatum stigandeePris stigandebPris fallandeeRas stigandebRas fallandeeÅlder stigandebÅlder fallandeeHöjd stigandebHöjd fallande
Annons på första sidan
Med det här alternativet annonseras din annons överst på sidan över sökresultat. Den kommer att listas ovanför de vanliga sökresultaten.

Dessutom kan intresserade köpare se mer information direkt. Detta ökar antalet potentiella köpare avsevärt.

Page1Ad
Guld
Knabstrupper, Valack, 2 år, 150 cm, Leopard-Piebald Fritid - Dressyr
DE-25923
süderlügum
prisklass 2 500 € till 5 000 €
Lägg till i bevakningslista
Guld
Knabstrupper, Sto, 1 år Dressyr - Fritid - Barock
ES-11130
Chiclana de la Frontera
pris på applikation
Lägg till i bevakningslista
Grundläggande annonser
Knabstrupper, Valack, 15 år, 150 cm, Svart
K: BEN V.PFERDEHOF | MK: NIRO AF THORSAGER
Fritid
DE-52076
Aachen (Eynatten, Raeren)
prisklass  till 2 500 €
Lägg till i bevakningslista
Knabstrupper Blandning, Sto, Föl (08/2021), 158 cm, Tovero-skäck-alla-färger
K: MERLIN
Western övrigt - Fritid - Avel - Pleasure
DE-51570
Windeck
3 900 €
Lägg till i bevakningslista
Knabstrupper, Sto, 2 år, 160 cm, Leopard-Piebald
K: THIMBERLAND | MK: BARON AUS DER SCHÜTZENDEN HAND
Barock - Fritid
DE-49751
Werpeloh
6 500 € ONO
Lägg till i bevakningslista
HKnabstrupper (5)

Flera val

Zuchtgemeinschaft Finca Barroco (1)

Jan-HWollesen (1)

Varmblod (5)

Blandning (1)

Flera val
Zuchtverband für deutsche Pferde (1)

Spanien (1)

Tyskland (4)

Flera val
Grön (1)

Veterinärkontroll (1)

van vid att ledas (2)

direkt från uppfödaren (1)

ink. hästpass (2)

Standard säljare (3)

premiumsäljare (2)

Förfina din sökning
Inkl. video (3)

Annons på första sidan (2)

Föl (1)

Dölj auktionshästar (5)

På nätet sedan
1 vecka" (2)

2 veckor" (2)

Användning och karaktärsegenskaper för Knabstrupper

Det allra mest framträdande karaktärsdraget hos en Knabstrupper är dess tigrerade färg – något som också bidragit till det stora intresset för att köpa Knabstrupper. Alla typer av tigreringar förekommer, och vanligast är att hästen har en vit päls med mörkt bruna eller svarta fläckar. Det finns även helt enfärgade Knabstrupper-hästar. Det är dock inte tillåtet att använda en skäck eller skimmel för att avla på – något som är viktigt att känna till om man tänkt köpa eller sälja en Knabstrupper specifikt i avelssyfte. Precis som hos andra tigrerade hästar kan man se på mulen och runt ögonen att rasen har ett fläckigt skinn. Den har också de för tigrerade hästar klassiska tydliga ögonvitorna som gör att ögonen ser mer människolika ut.

Mankhöjden kan variera stort då rasen avlas fram i fyra olika kategorier. Man brukar eftersträva att de största exemplaren inte ska överstiga 168 cm i manken, medan de minsta exemplaren av rasen understiger 104 cm i mankhöjd. De minsta varianterna av rasen är miniponnyer, och det är faktiskt ganska vanligt att man väljer att köpa en Knabstrupper miniponny för att använda till agility – något den är väldigt duktig inom.

Man brukar säga att Knabstruppern generellt är en lugn och stabil ras, även om det kanske då främst är den “klassiska” Knabstrupper-hästen och ponny-varianten som åsyftas då.

Ursprung och historia kring uppfödning av Knabstrupper

Alla hästar och ponnyer av rasen Knabstrupper som finns idag kan härledas tillbaka till ett och samma sto. Detta sto såldes av en spansk officer år 1812 till en dansk slaktare som hette Flæbe. Hästen kom därför att kallas Flæbenhoppen, vilket betyder ungefär Flæbes sto. Slaktaren valde dock att sälja hästen vidare till en dansk godsägare på Själland, vilken hade godset Knabstrup. Här spred sig snabbt ryktet om hans sto, som var både snabbt och uthålligt – och samtidigt hade hon en förmåga att överföra sin exotiska tigrerade färg till sina avkommor. Hon användes därför som avelssto, och man brukar säga att hennes sonson Mikkel räknas som rasens stamfader. Man tror att Flæbenhoppen härstammar från de spanska hästarna. Idag avlas fyra olika typer av Knabstrupper – sporttyp, klassisk typ, ponnytyp och miniatyrponnytyp. Sporttypen används främst inom hoppning och dressyr, den klassiska typen används främst inom barockridning, och de båda ponnytyperna används oftast som ridhästar för barn. Bland de som avlar för att sälja Knabstrupper går åsikterna dock isär kring huruvida någon annan än den klassiska typen egentligen ska få klassas som “riktig” Knabstrupper.

Knabstrupper inom ridsporten

Eftersom Knabstrupper kommer i alla storlekar är det många olika typer av ryttare som vill köpa Knabstrupper. Rasen används inom allt från ridsport till agility, och det är också en populär häst att ha med i olika filmer och liknande sammanhang tack vare det säregna utseendet. Är det å andra sidan en tävlingshäst som man är ute efter, kan det vara värt att köpa en Knabstrupper om man tävlar inom hoppning eller dressyr – två grenar som Knabstruppern behärskar särskilt väl.

i