Ny idag: 295 | såld: 702
c
k

Köpa och sälja morganhäst

Morganhästen är en otroligt allsidig häst som kan användas både till tävling och för hobbyridning. Det finns en internationell marknad för den som vill köpa och sälja morganhästar, då denna ras har visat sig vara framgångsrik inom alla ridsportens grenar. Morganhästen anses också vara en perfekt familjehäst eftersom den har en trevlig personlighet i kombination med en hög uthållighet och en bred allsidighet. I USA är morganhästen också en vanligt förekommande uppvisningshäst, där den då får visa upp alla sina gångarter.

Hästen har en unik historia, och alla hästar av rasen morgan härstammar från en och samma stamfader. Morgan är en medelstor häst som ofta refereras till som både vacker och intelligent, och de har en stark kropp med stolt hållning.

Läs mer b
4 resultat
Morgan
H
Ändra sökning Spara denna sökning
Blickfång
1 / 4
inklusive video
Morgan, Valack, 10 år, 157 cm, Svart Körning - Fritid - Trail - Versatility Ranch Horse
InnerCoastal Livestock
US-27808
Bath, North Carolina
2 600 $
~ 2 232 €
Lägg till i bevakningslista
Spara denna sökning


Missa aldrig några hästannonser igen!
Med din personliga e-postsökningsförfrågan kommer du regelbundet att informeras om nya hästannonser som uppfyller dina sökkriterier.
H
Sortera efter
Datum fallande b
eDatum fallandebDatum stigandeePris stigandebPris fallandeeRas stigandebRas fallandeeÅlder stigandebÅlder fallandeeHöjd stigandebHöjd fallande
Annons på första sidan
Med det här alternativet annonseras din annons överst på sidan över sökresultat. Den kommer att listas ovanför de vanliga sökresultaten.

Dessutom kan intresserade köpare se mer information direkt. Detta ökar antalet potentiella köpare avsevärt.

Page1Ad
Platinum
inklusive video
Morgan, Valack, 10 år, 157 cm, Svart Körning - Fritid - Trail - Versatility Ranch Horse
InnerCoastal Livestock
US-27808
Bath, North Carolina
2 600 $
~ 2 232 €
Lägg till i bevakningslista
Grundläggande annonser
Morgan, Hingst, Föl (04/2021), 160 cm, Fux
K: SCHAENZER'S SILVER LINING | MK: OK NEBRASKA AMBASSADOR
Gångartshäst - Fritid - Avel - Visa
DE-48268
Greven
10 000 € ONO
Lägg till i bevakningslista
Morgan, Valack, 26 år, 152 cm, Brun Gångartshäst - Fritid - Pleasure - Trail
US-37601
Johnson city
2 000 $
~ 1 717 €
Lägg till i bevakningslista
Morgan Blandning, Sto, 7 år, 152 cm, Brun Fritid - Hoppning - Fälttävlan
DE-47906
Kempen
5 500 € ONO
Lägg till i bevakningslista
HMorgan (4)

Flera val

InnerCoastal Livestock (1)

Varmblod (4)

Blandning (1)

Flera val
Zuchtverband für deutsche Pferde (1)

Tyskland (2)

USA (2)

Flera val
Inriden (1)

Inkl. utrustning (1)

Markarbete (1)

Allroundhäst (1)

van vid smed/hovslagare (1)

ink. hästpass (1)

Standard säljare (3)

premiumsäljare (1)

Förfina din sökning
Inkl. video (2)

Annons på första sidan (1)

Föl (1)

Dölj auktionshästar (4)

På nätet sedan
2 veckor" (1)

Användning och karaktärsegenskaper för morganhästara

Det finns idag många intressenter till att köpa morganhäst. Det beror på att hästen är stark nog att klara alla typer av arbete, samtidigt som den gärna vill lära sig nya saker. Morganhästen fungerar utmärkt som allroundhäst eftersom den behärskar dressyr, hoppning, fälttävlan, westernridning och körning. Oavsett av vilken anledning man vill köpa en morganhäst kan man därmed se fram emot en lärvillig kompanjon som med rätt ryttare har god potential för att utvecklas mycket positivt under åren.

Mankhöjden för morganhästen ligger normalt mellan 145 och 158 cm, och den är tillåten i alla färger, även om inte alla färger på hästen finns idag. Det är en kompakt och kraftfull häst av medelstor storlek som är känd för att vara modig, intelligent och uthållig. Funderar man på att köpa en morganhäst bör man också veta att rasen har en viss känslighet mot kyla.

Ursprung och historia kring uppfödning av morganhästar

Morganhästen har en speciell historia som börjar med en hingst vid namn Justin Morgan. Från början hette hingsten Figure, men när dess ägare dog döptes hingsten om och fick överta dennes namn. Hästen som hette Justin Morgan var en intelligent häst som användes i både rid- och körtävlingar. Han förblev obesegrad under hela sin karriär och hade en förmåga att nedärva sina speciella förmågor till alla sina avkommor, oavsett vilket sto han än parades med. Det är med denna säregna hingst som hela morganhästens ras startade, och alla hästar i denna ras kan härledas tillbaka till Justin Morgan. Utseendet på hästen har varit i stort sett likadant hela tiden, även om det idag avlats fram förädlingar på vissa morganhästar. Förädlingarna har framförallt gjort dem något högre.

Det finns också en särskild blodslinje inom morganhästarna som går under namnet Lippitt Morgan. Detta är den renaste blodslinjen av morganhästen som existerar idag, och de som vill köpa en morganhäst just för dess speciella karaktärsdrag brukar se åt denna del av rasen då den kommer med förstärkta karaktärsdrag. Morganhästen är också den första officiellt godkända amerikanska hästrasen, och idag är rasen även den blodmässiga basen till ett stort antal av dagens moderna amerikanska hästraser.

Morganhästen inom ridsporten

Eftersom morganhästen är en mycket allsidig häst finns det ett växande intresse för att köpa och sälja morganhästar. Rasen presterar bra inom alla delar av ridsporten och det är en alert och energisk ras som har lätt för att lära. Den som går i tankarna om att köpa en morganhäst bör dock inte vara helt nybörjare. Även om rasen är mycket lätthanterlig är den också pigg och kräver en ryttare som inte är alltför osäker i sadeln. För att morganhästen ska trivas som bäst vill den gärna ha en ryttare som har möjlighet att utmana den lite. Morganhästen är en väldigt bekväm häst att rida på då den har ett smidigt och naturligt rörelsemönster, trots dess relativt kraftiga och kompakta kropp.

i