Ny idag: 293 | såld: 698
c
k

Köpa och sälja Poloponny

Hästpolo är en anrik sport vars ursprung härstammar från Persien. Där spelades hästpolo redan för över 2 500 år sedan. En lustig anekdot kring Poloponnyn är att de hästar som används inom sporten egentligen inte är ponnyer, trots sin benämning. Anledningen till att man ändå säger Poloponny har att göra med att engelsmännen år 1899 satte en höjdgräns på 147 cm – det vill säga gränsen för ponny. Ska man köpa en Poloponny idag finns ingen specifik ras för ändamålet. Istället räknas den som en fixerad typ av häst, vilken med framgång avlas stort främst i Argentina (där hästpolo räknas som landets nationalsport), men också i bland annat England, Indien och USA.

Läs mer b
6 resultat
Poloponny
H
Ändra sökning Spara denna sökning
Blickfång
1 / 2
Poloponny, Sto, 21 år, 158 cm, Mörkbrun Polo
Petra Kronwitter
DE-97350
Mainbernheim
pris på applikation
Lägg till i bevakningslista
Blickfång
1 / 8
inklusive video
Poloponny Blandning, Sto, 4 år, 134 cm Fritid
HU-6326
Harta
4 000 €
Lägg till i bevakningslista
Blickfång
1 / 4
Poloponny, Sto, 11 år, 160 cm, Grå Polo - Fritid - Jakt
DE-53343
Wachtberg
7 000 € ONO
Lägg till i bevakningslista
g
h
Spara denna sökning


Missa aldrig några hästannonser igen!
Med din personliga e-postsökningsförfrågan kommer du regelbundet att informeras om nya hästannonser som uppfyller dina sökkriterier.
H
Sortera efter
Datum fallande b
eDatum fallandebDatum stigandeePris stigandebPris fallandeeRas stigandebRas fallandeeÅlder stigandebÅlder fallandeeHöjd stigandebHöjd fallande
Annons på första sidan
Med det här alternativet annonseras din annons överst på sidan över sökresultat. Den kommer att listas ovanför de vanliga sökresultaten.

Dessutom kan intresserade köpare se mer information direkt. Detta ökar antalet potentiella köpare avsevärt.

Page1Ad
Guld
Poloponny, Sto, 11 år, 160 cm, Grå Polo - Fritid - Jakt
DE-53343
Wachtberg
7 000 € ONO
Lägg till i bevakningslista
Guld
Poloponny, Sto, 21 år, 158 cm, Mörkbrun Polo
Petra Kronwitter
DE-97350
Mainbernheim
pris på applikation
Lägg till i bevakningslista
Guld
inklusive video
Poloponny Blandning, Sto, 4 år, 134 cm Fritid
HU-6326
Harta
4 000 €
Lägg till i bevakningslista
Grundläggande annonser
Poloponny, Valack, 23 år, 156 cm, Mörkbrun Polo
BE-2500
Lier
1 950 € ONO
Lägg till i bevakningslista
Poloponny, Sto, 11 år, 158 cm, Mörkbrun Fritid - Polo
DE-47877
Willich
9 000 €
Lägg till i bevakningslista
Poloponny, Sto, 9 år, 153 cm, Kastanjeröd Fritid - Polo
DE-83607
Holzkirchen
9 999 € ONO
Lägg till i bevakningslista
HPoloponny (6)

Flera val

Petra Kronwitter (1)

NavaHorses (1)

Ponny (6)

Blandning (1)

Flera val
Belgien (1)

Tyskland (4)

Ungern (1)

Flera val
Sällskap (1)

Allroundhäst (1)

Lätt att lasta (1)

van vid att ledas (1)

van vid smed/hovslagare (1)

lämplig för barn (1)

ink. hästpass (1)

Standard säljare (4)

premiumsäljare (2)

Förfina din sökning
Inkl. video (3)

Annons på första sidan (3)

Dölj auktionshästar (6)

På nätet sedan
2 dagar" (1)

3 dagar" (1)

1 vecka" (1)

2 veckor" (2)

Användning och karaktärsegenskaper för Poloponnyer

En Poloponny kan vara ett varmblod eller fullblod och mankhöjden brukar ligga runt 152–160 cm. Kännetecknande egenskaper är ett kort och snabbt steg, tillsammans med blixtsnabba vändningar – det vill säga sådana egenskaper som är viktiga för framgång i spelet. Det är idag främst till specifika uppfödare man ska vända sig om man vill hitta någon som ska sälja en Poloponny. De som valt att köpa en Poloponny brukar nämligen oftast behålla denna livet ut, då många poloryttare utvecklar ett särskilt band med denna intelligenta och otroligt lyhörda hästtyp.

Rasstandarden är väldigt hög för Poloponnyer, och typen är mycket fixerad. I USA används ofta Quarterhästar i aveln, vilka korsas med Engelska Fullblod. Quarterhästen är generellt en intelligent och modig häst med ett stabilt lynne och en välkänd förmåga till explosiva starter och snabba vändningar. Det Engelska Fullblodet är främst känt för sin styrka och snabbhet, och dessa två raser har tillsammans visat sig ge mycket fina och användbara Poloponnyer.

Ursprung och historia kring uppfödning av Poloponnyer

Det finns dokumentation som bekräftar att det redan år 1893 i England pågick avel av Poloponnyer. Engelsmännen hade till stor del gjort hästpolon till ”sin sport” vid denna tid, och det var också de som införde regeln om att mankhöjden på en Poloponny inte fick överstiga 147 cm. Denna regel fick dock amerikanerna upphävd år 1916, och mankhöjden justerades till stor häst. Namnet Poloponny lever däremot kvar än idag - trots att sporten numer alltså spelas med hästar. Beroende på varifrån man valt att köpa en Poloponny kommer dess genetiska arv se lite olika ut, i och med aveln av Poloponny skiljer sig något åt mellan olika länder och uppfödare. Vanligast är att Poloponnyer består av olika fullblodskorsningar, och om ytterligare raser blandas in är det som regel Quarterhäst eller Criollo som används. På en Poloponny klipps manen ofta kort för att inte klubban ska trassla in sig i den. Svansen brukar däremot behållas, men flätas då upp inför en match.

Poloponnyer inom ridsporten

En Poloponny måste besitta en hel del högkvalitativa egenskaper för att fungera bra i spelet. Att köpa en Poloponny för att använda som ridhäst kan absolut fungera, men det är inom polosporten som hästens fantastiska kombination av egenskaper verkligen kommer till sin rätt. Hästpolo är en sport som spelas från hästryggen, där spelarna slår på en boll med cricketliknande klubbor. Tempot är intensivt och kräver både explosivitet såväl som uthållighet från hästarna. Samtidigt får de inte bli rädda när klubborna svingas eller bollen flyger över spelplanen. Det är också viktigt att hästen är alert för sin ryttares signaler, eftersom det går snabbt i svängarna under en omgång polo. Man brukar beräkna att runt 60–75 % av ekipagets skicklighet i hästpolo beror just på hästen. En uppfödare som ska sälja en Poloponny kommer sannolikt framhäva egenskaper som snabba vändningar, mod och smidighet. Det är också viktigt att hästen har hårda hovar för att klara av underlaget på spelplanen.

i